Listar Publicaciones por título
Mostrando ítems 171-190 de 1006
-
Chronic effect of FatMax training on body weight, fat mass, and cardiorespiratory fitness in obese subjects: a meta-analysis of randomized clinical trials
(2020-10-28)Exercise training performed at the maximal fat oxidation intensity (FMT) stands out as a potential treatment of overweight and obesity. This work is a meta-analysis of randomized clinical trials of studies about the effect ... -
Chronic Expanding Hematoma Secondary to Excision of Recurrent Myxomas in a Bitch
(2022-10-22)Background: Expanding chronic hematoma is a relatively common postoperative complication in humans, not in dogs, nevertheless, is important understand this condition because it may affect the animal’s health. A hematoma ... -
Chrysin induces antidiabetic, antidyslipidemic and anti-inflammatory effects in athymic nude diabetic mice
(2018-01-01)Extensive knowledge of diabetes and its complications is helpful to find new drugs for proper treatment to stop degenerative changes derived from this disease. In this context, chrysin (5,7-dihydroxyflavone) is a natural ... -
Cinética de secado y efecto de la temperatura sobre las características físicas y compuestos fenólicos de chile jalapeño rojo (Capsicum annuum L.)
(2019)En este trabajo se evaluó el impacto de cuatro diferentes temperaturas de secado sobre las características físicas y contenido de compuestos fenólicos de chile jalapeño rojo. Para ello se determinaron cinéticas de secado ... -
Clinical and pathological examination of mycotoxicosis as an associated risk factor for colic in equine.
(2022-03-14)A retrospective cohort study was conducted on two Egyptian horse farms with most of horses were suffered from abdominal pain to describe the associations between the occurrence of mycotoxicosis and equine colic. The farms ... -
Clinical and pathological examination of mycotoxicosis as an associated risk factor for colic in equine
(2021-12-31)A retrospective cohort study was conducted on two Egyptian horse farms with most of horses were suffered from abdominal pain to describe the associations between the occurrence of mycotoxicosis and equine colic. The farms ... -
Clinical and pathological factors associated with Ehrlichia canis in companion dogs
(2023-06-06)Abstract Introduction: Canine monocytic ehrlichiosis (CME) is a disease caused by the Gram-negative bacteria Ehrlichia canis, a bacterium that affects domestic dogs but can also infect humans. The diagnosis implies a ... -
COMPARACIÓN DE DOS TÉCNICAS DE RECOLECCIÓN POST-MORTEM DE ESPERMATOZOIDES EPIDÍDIMALES EN Chinchilla lanígera
(Universidad Autónoma Metropolitana, 2022-11-10)Introducción. La chinchilla (Chinchilla lanigera) es una especie que habita en América del Sur; criada y usada por las industrias peleteras (Busso et al. 2012); sin embargo, está en peligro de extinción en estado salvaje ... -
Comparación de métodos de extracción de proteínas de cerebro y linfocitos de rata
(2018-11-26)En este trabajo se compararon tres técnicas de extracción de proteínas actualmente empleadas en proteómica, para determinar la más eficiente para realizar electroforesis bidimensional (2-DE) en tejido cerebral y ... -
Comparison between Allura Red dye discoloration by activated carbon and azo bacteria strain
(2020-06-09)Azo dyes are extensively used in different industries areas, such as Allura Red (R-40). Previous studies have proven its carcinogenic and mutagenic properties. For the removal of this type of emerging pollutant from ... -
Comparison of three sampling procedures for evaluating intestinal villi: A swine model¤
(2018-01-30)Background: Villi morphology and function affect the absorption capacity of the small intestine. Most tissues are fragile and their morphology may change with excessive manipulation and inadequate sampling techniques. ... -
Comparison of three sampling procedures for evaluating intestinal villis: A swine model
(2018-11-21)Background: Villi morphology and function affect the absorption capacity of the small intestine. Most tissues are fragile and their morphology may change with excessive manipulation and inadequate sampling techniques. ... -
Competencias del Gerontólogo en México: la perspectiva de estudiantes de Gerontología de la Universidad de Guadalajara y la Universidad Autónoma de Ciudad Juárez
(2019-02-23)Los estudiantes de Lic. en Gerontología consideran que para el gerontólogo son importantes competencias tanto básicas, como contextuales e interaccionales. Los programas se centran en competencias relacionadas con ... -
COMPORTAMIENTO NOCTURNO DEL Gallus gallus domesticus MINIATURA
(2023-06-06)El conocimiento del comportamiento del sueño de las gallinas son estudios importantes para conocer su comportamiento natural y poder contribuir a sugerencias sobre el bienestar de estas aves productivas en granjas comerciales ... -
Comportamiento productivo de ovejas primalas sincronizada con un protocolo corto de progestágenos
(AMTEO, 2018-10-24)Evaluar el comportamiento productivo de ovejas primalas de raza Dorper al parto y a los 30 y 60 días postparto -
Comportamiento reproductivo y productivo de cuatro razas de ovejas de pelo en condiciones de subtropico
(2020-03-16)El comportamiento reproductivo y productivo de un rebaño de ganado ovino para carne determinan el éxito de este. El objetivo del presente estudio fue evaluar el comportamiento reproductivo y productivo de cuatro razas ... -
Composición de la leche de cabras Alpino Francesa suplementadas con aceites vegetales durante la lactancia
(2021-11-26)Con el propósito de evaluar el efecto de la suplementación energética a la dieta sobre la calidad de la leche, se usaron 40 cabras Alpino Francesa (70 días posparto, PV de 35 kg y una edad promedio de 36 meses) durante ... -
Composición fisicoquímica de un alimento para ganado bovino y ovino a base de subproductos agrícolas
(Universidad de Nottingham y Fondo de Investigación de Retos Globales (GCRF, UK), 2020-07-15)Los subproductos agroindustriales son los residuos sólidos originados en la actividad agraria, siendo una alternativa para alimentar al ganado en épocas de escasez. Se determinó la composición fisicoquímica de un alimento ...