ICB: Envíos recientes
Mostrando ítems 521-540 de 1273
-
Biodegradación de espumas plásticas por larvas de insectos: ¿una estrategia sustentable?
(2021-05-01)En la actualidad, la mayoría de las actividades humanas dependen en gran medida del uso de los plásticos, cuya producción y consumo han aumentado considerablemente en las últimas décadas. La utilización de productos ... -
Entrevista sobre el tema Vocaciones Científicas
(2021-09-14) -
Entrevista en Programa Paréntesis de Investigación UACJ
(2021-03-22) -
Mis primeros pasos como científico
(2021-08-06) -
Mis primeros pasos como cientiífico
(2021-08-06) -
A novel approach to trypsin inhibition by flavonoids
(2021-06-30)Trypsin is a key protease related to digestion and absorption of proteins, which its inhibition must be studied when natural compounds, such as flavonoids, are used as part of alternative treatments for obesity and ... -
Mis primeros pasos como científico
(2021-08-06) -
Día naconal del Libro
(2021-11-12) -
Parentesis de Investigación
(2021-11-17) -
New species of flea of the genus Dactylopsylla Jordan (Insecta: Siphonaptera) from the Flora and Fauna Protection Area Médanos de Samalayuca, Chihuahua, Mexico
(2021-09-06)A new species of Dactylopsylla Jordan, parasites of Geomyidae rodents from Chihuahua, is described and illustrated as D. samalayucae n. sp. This species is compared with their morphologically closest relatives. Males are ... -
Funcionalidad de alimentos adicionados con Brosimum alicastrum Sw. para el adulto mayor con pre- y sarcopenia
(2021-07-30)Los adultos mayores (AM) constituyen un sector vulnerable que crece rápidamente. Los cambios fisiológicos que ocurren en el envejecimiento y las comorbilidades ocasionan un deterioro en su calidad de vida. Factores como ... -
Gastrointestinal metabolism of monomeric and polymeric polyphenols from mango (Mangifera indica L.) bagasse under simulated conditions
(2021-12-15)Mango bagasse (MB) is an agro-industrial by-product rich in bioactive polyphenols with potential application as a functional ingredient. This study aimed to delineate the metabolic fate of monomeric/polymeric MB polyphenols ... -
Recorrido por Herbario UACJ y Unidad de producción forestal
(2021-10-16)Se llevaron a cabo recorridos en el Herbario UACJ y Unidad de Producción Forestal, para transmitir que son y que se hacen en estas dos áreas de la universidad. Estos fueron transmitidos por facebook live y forman parte del ... -
Electrodos de carbono modificados con AGNPS/NTCPM/ CHIT: Perspectivas de sensor electroquímico para compuesto clorados en medio acuoso
(2021-10-10)En este trabajo se modificó un electrodo de grafito vidriado (EGV) con nanopartículas de plata (AgNP) mediante electrodeposición sobre a) electrodo pulido y b) electrodo modificado con nanotubos de carbono de capa múltiple ... -
In vitro gastrointestinal digestion and simulated colonic fermentation of pistachio nuts determine bioaccesibility and biosynthesis of chronobiotics
(2021-06-07)Chronodisruption leads to obesity and other metabolic disorders that can be alleviated by food-derived potential chronobiotics, such as phytomelatonin (PMT), phenolic compounds (PCs) and dietary fiber rich pistachios. ... -
Atención y recomendaciones de alimentación y nutrición en COVID-19
(2020-04-06)Guía para el profesional de salud y nutrición sobre las recomendaciones de alimentación durante la pandemia COVID-19. La autoría es de 74 nutriólogos de México. -
Association of P10L Polymorphism in Melanopsin Gene with Chronic Insomnia in Mexicans
(2021-01-12)The aim of this pilot study was to determine the association of the P10L (rs2675703) polymorphism of the OPN4 gene with chronic insomnia in uncertain etiology in a Mexican population. A case control study was performed ... -
Microencapsulation of pomegranate seed oil using a succinylated taro starch: Characterization and bioaccessibility study
(2021-06-30)Pomegranate and taro are domesticated and underutilized crops in Mexico. Particularly, pomegranate seed oil (PSO), which exhibits health benefits, is scarcely exploited in the food industry due to oxidative degradation. This ... -
COVID-19 and its manifestations in the oral cavity A systematic review
(2021-12-23)Background: SARS-CoV-2 is the virus responsible for coronavirus disease-19 (COVID-19) disease, which has been shown to trigger multiple affectations. One of the first tissue areas to come into contact with the virus is ...